Bloggnorge.com // Kokkelering av kjøkkenvegrer
Start blogg

Kokkelering av kjøkkenvegrer

Just another Bloggnorge – Gratis blogg site

Suppekur avlyst – 1. rett: Sveitserschnitzel med rösti

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 16. februar , 2019 kl. 20:57

I går avsluttet jeg slankekuren. Ga rett og slett opp. Suppekur er ikke for meg. Men lærte en nyttig ting om meg selv: Jeg kan bruke tid på å kokkelere om jeg vil. Så i stedet for å tilberede suppe, bestemte jeg meg for å starte med å lage nye retter. Jeg har en samling med kort fra 70-tallet eller no’ etter eks-svigermor, med masse oppskrifter. Her skal jeg begynne min utforsking på kjøkkenet. Disse oppskriftene fra 70-tallet burde være fornuftige.

Min plan er å trekke ut av «hatten» dagens meny. Foreløpig er planen middag, men det er mye bakst og desserter, så kanskje vil en dag komme hvor jeg tar meg tid til det også. Matlaging er ikke min greie. Det jeg lager er spiselig, og som regel faktisk godt, også for andre enn meg. Men lysten på å lage mat og fantasien er på et lavt punkt.

Nå starter mitt nye liv som eksperimentell nybegynner kokk!

Dagens middag: Sveitserschnitzel med rösti

Jeg lager halv porsjon, i og med at jeg er alene i kveld, og kan da fryse resten. Litt risikabelt å lage til fire, i tilfelle det ikke smaker godt. Missliker å kaste mat.

Var flinkere enn vanlig, og gjorde klar alt: poteter (kokt og avkjølt mens jeg så film), løk, bacon og kjøtt. Det er en god start på mitt nye prosjekt.

Stekte og ordnet, og har tilfeldigvis en stekepanne som kan puttes i ovnen. 

Fulgte hvert punkt etter min oppfatning.

«Skjær bacon smått opp og stek det slik at endel av fettet smelter. Ta det opp.» Eh… Fettet eller bacon? Funderte en stund på det… Men tok bacon i egen skål. Utover kokkeleringen så det ut til å være rett valg.

Jeg hadde handlet inn det jeg manglet, og valgte billigste svin på kiwi; nakkekoteletter fra firstprice. Kanskje ikke det lureste; måtte skylle kjøttet fordi det var så mye beinrester på det. Men etter å ha skjært det til, så det veldig bra ut! Er ikke helt sikker på om det ble som kortet mente. Hva betyr egentlig «tynne, små skiver» når man står der med en nakkekotelett?

Stusset på løk og poteter samtidig, men gjorde det allikevel. Og det fungerte.

Jeg vet ikke om det er mitt hvite pepper, eller bare hvitt pepper generelt, men det luktet ikke bra når jeg tok dette på. Satset på at det var midlertidig, og hadde det på potetene også.

Når det er snakk om å bruke 100 gram smør på 8 poteter, da aner jeg plutselig ugler i mosen: Dette er ikke slankekost. Men nå var jeg godt i gang, så jeg fortsatte. Bare brukte så lite smør som jeg turte.

Puttet potetkaka i ovnen, og gjorde kjøtt, bacon og ost klar. Etter ca. ti minutter  puttet jeg dette også i ovnen.

Ventet spent.Og her er resultatet:

Det så ikke så verst ut.

Konklusjon :

I og med at tilbehøret ikke står før til slutt, ble ikke dette kjøpt inn… Litt stusslig med kjøtt, poteter og løk. Salat hjalp litt, men grønnsaker som passet til, ville vært bra.

Min hvite pepper skal kastes! 

Det smakte ganske likt som det luktet. Føler det sitter igjen i veggene enda, etter at jeg er ferdig med å spise.

Klarte å døyve den ekle peppersmaken med balsamikoeddik og aioli som jeg hadde. Og god rød vin.

Alt i alt var det helt greit. Kortet blir kastet, fordi jeg føler det ikke var god nok beskrivelse, og manglet tilbehør.


I morgen blir det fisk :) 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.